2013. október 7., hétfő

Kata szelet

Kata szelet


Ha rangsorolni kellene a kedvenceimet, akkor a mézes zserbó után ezt a sütit választanám. Annyira finom a tetején a hab, a krém, no, meg a tészta. Szóval minden :))) remélem, ti is szeretitek! 

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
15 dkg cukor
3 tojássárgája
kevés tej

Krém:
az egyik összetört lap
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0, 5 dl rum
2 ek kakaó
2 ek baracklekvár
15 dkg porcukor
10 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához a sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd mindent hozzáadunk, és összegyúrjuk. 3 részre osztjuk,és kinyújtjuk a tésztákat, majd zsírozott, lisztezett tepsiben 2-es fokozaton megsütjük. Ezután elkészítjük a krémet. Az egyik kisült tésztalapot összetörjük (azért célszerű megvárni, hogy mind a 3 kisüljön, mert így a legrondább tésztát kiválaszthatjuk - már, ha nem sikerült mindegyik tökéletesen :) -, és azt összetörjük a kezünkkel, majd a vanília cukros tejbe áztatjuk. Ehhez mindent hozzáadunk, majd robotgéppel összekeverjük, és két lap közé kenjük. A tetejére 5 tojásfehérjéből vízgőz fölött (ez fontos, mert ettől lesz tartása a habnak) kemény habot verünk, majd a süti tetejére tesszük, amire csokit reszelhetünk. 






1 megjegyzés: