2013. november 15., péntek

Chili con carne

Chili con carne


Hozzávalók:

1 doboz konzerv vörösbab
1 doboz konzerv csemegekukorica (vagy házi főtt kukorica, amit nyáron tehetünk el télire)
50 dkg darált hús

bors
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 chilipaprika
chilipor
sűrített paradicsom

Elkészítés:

Kevés olajon a kockákra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amelyet fehéredésig kevergetünk. A sűrített paradicsomot hozzáadjuk, majd felengedjük vízzel, és hagyjuk főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipaprikát, a chiliport (ezt mindenki ízlés szerint) és az összetört fokhagymát. Mikor már majdnem kész, beleöntjük a kukoricát és a babot is, és ezekkel tovább főzzük.

(A képeken látható chili con carnéhoz nem adtunk paradicsomszószt, csak pirospaprikát, de jobb a paradicsomos változat :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése