2013. november 17., vasárnap

Sajtos-vajas pogácsa

Sajtos-vajas pogácsa



Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg lágy vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
4 ek tej
1 kk cukor
1 pohár tejföl
2 tk só
20 dkg kemény sajt
2 tojássárgája
1 tojás a kenéshez
magkeverék (napraforgó, szezámmag, tökmag, lenmag)

Elkészítés:

A langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a reszelt sajttal. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk. Egy éjszakára folpackba szorosan becsomagolva hűtőbe rakjuk. Másnap kivesszük a hűtőből, hagyjuk kicsit melegedni, majd lisztezett munkalapon jól átgyúrjuk, kinyújtjuk, kétszer-háromszor jobbról-balra alulról-felülre meghajtogatjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lekenjük az egész tojással, éles késsel keresztben-hosszában beirdaljuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kis pogikat, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra melegítjük elő, 5 perc sütés után 180 fokra állítjuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése