2013. december 30., hétfő

Máglyarakás

Máglyarakás


Hozzávalók:

0,5 l tej
5 kifli (vagy jelen esetben nálunk karácsonyról maradt kalács)
2 csomag vaníliás cukor
a fehérjéhez 2 ek cukor
5 tojás
2 alma
baracklekvár
fahéj

Elkészítés:

A tejet feltesszük forrni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és elkeverjük.Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a cukros sárgáját. A kifliket beáztatjuk ebbe, majd margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe rakjuk egymás mellé. Megkenjük baracklekvárral, rászeleteljük vékonyan, egymást takarva az almát, majd fahéjjal megszórjuk. Még egy kifli réteget teszünk rá, majd betesszük a sütőbe 4-es fokozaton. Mikor már majdnem kész, kivesszük, és a cukros felvert fehérjét rátesszük a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése