2014. január 3., péntek

Mákos guba vaníliasodóval

Mákos guba vaníliasodóval





Hozzávalók:

5 db száraz kifli
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
darált mák
cukor

Vaníliasodó:

2 tojás sárgája
0,5 l tej
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
liszt

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, vaníliás cukorral ízesítjük. A felkarikázott kifliket tésztaszűrőbe tesszük, és ezen keresztül leöntjük a forró tejjel. Ha nem érte a tej mindenhol a kifliket, még egyszer átszűrjük a leöntött tejjel. Ezután tányérra rakjuk, és megszórjuk cukros mákkal.
A vaníliasodóhoz 4 dl tejet felforralunk, közben 2 tojássárgáját, 1 dl tejet, 5 dkg cukrot és 1 gyerekkanál lisztet csomómentesre keverünk, és hozzáadjuk a felforrt tejhez. Mártássűrűségű legyen, ha kész, levesszük a tűzről, és adunk hozzá 1 cs. vaníliás cukrot és 1 dkg vajat. Elkeverjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése