2014. február 25., kedd

Rizskoch, vagyis rizsfelfújt

Rizskoch, vagyis rizsfelfújt

Hozzávalók:

1 liter tej
15 dkg rizs
3 db tojás
mazsola
1 db citrom
cukor

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, és a megmosott rizst beletesszük. Lassú tűzön puhára főzzük, félidőben pici sót adunk hozzá. Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint cukrot és a tojások felvert fehérjét. Egy üvegtál (nagyobb mennyiségnél tepsi) alját és oldalait is kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a masszát, lassú tűzön addig sütjük, amíg a teteje egyenletesen szép halványbarna nem lesz (kb. 1 óra).

Baracklekvárral vagy málnaszörppel tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése