2014. február 18., kedd

Töltött, rántott palacsinta

Töltött, rántott palacsinta



Hozzávalók:

Töltelékhez:
0,5 kg darált csirkemell
1 kis fej vöröshagyma
konzerv kukorica

Palacsintához:
2 tojás
liszt, tej

liszt, tojás, zsemlemorzsa

A kockára vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a darált húst hozzáadjuk. Ha kifehéredett, egy kicsi vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát (de lehet konzervbabot és/vagy kaliforniai paprikát, kinek mit kíván az ízlése. Addig főzzük, amikor már nincs rajta víz (közben figyeljük, nehogy leragadjon). Amíg hűl, sós palacsintatésztát készítünk (ugyanaz, mint az édes palacsinta, csak a cukrot kihagyjuk), és megsütjük. A palacsintákba egy kb. 4 cm-es sávban teszünk tölteléket, majd a két szélét behajtjuk, és így tekerjük fel. Szokásos módon bundázzuk, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Zsiradékban aranybarnára sütjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése