2014. március 10., hétfő

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa


Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg tepertő
2 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
1 ek tejföl
1,5 tk só
1 tojássárgája

1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Ezeket jól összedolgozzuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat. Zsírozott tepsibe tesszük, majd lekenjük a tetejét a felvert tojással. 220 fokos sütőben sütjük. Ebből a mennyiségből egy gáztepsibe való pogácsa jön ki.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése