2014. március 13., csütörtök

Vegyes körettál

 Vegyes körettál



Hozzávalók:

sárgarépa, 1 narancs

zöldbab egészben, bacon

burgonya

 Elkészítés:

A zöldbabot egészben hagyjuk, és forró vízben rövid idő alatt blansírozzuk. Kiterítjük a szalonnacsíkot, és 8-10 darab zöldbabot ráfektetünk keresztben, és feltekerjük a szalonnát. Teflonserpenyőben megsütjük, minimális étolajat szoktunk önteni alá, éppen, hogy le ne ragadjon.

A burgonyát legjobb a köret mellé felszolgált hús alatt a tepsiben megsütni, mert magába szívja a hús ízét. Ha nincs erre lehetőség, akkor magában is meg lehet sütni.Viszont akkor már fűszerezni kell. 

A sárgarépát ferdén szeleteljük, egy jénaiba tesszük, és egy narancs kifacsart levével meglocsoljuk. Aki szereti, a narancs vékonyan vágott héjából is faraghat a répára. A sütőben kb. fél óra alatt megpuhul.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése