2014. április 29., kedd

Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda


 Hozzávalók:

személyenként 2 szelet hús (sertéskaraj vagy sertéscomb)
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 tejföl
tészta vagy rizs

 Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpároljuk, és a felszeletelt gombát addig pároljuk, amíg a vizet ki nem engedi magából. Ekkor színespaprikát teszünk rá, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a gomba, tejfölös habarást teszünk rá. Amíg a gomba fő, addig a karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, lisztezzük mindkét oldalát, és kevés zsiradékon egy kis színt adunk neki. Ezután a húsokat egy tálba fektetjük, és ráöntjük a kész gombát, majd a sütőben kb. 1 órát puhítjuk. Nem kell lefedni. Főtt tészta vagy párolt rizs köret illik hozzá.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése