2014. június 2., hétfő

Fekete erdő torta

Fekete erdő torta



Hozzávalók:

Piskótához (20 cm-es kerek forma):
4 tojás
4 ek. cukor
3,5 ek. liszt
0,5 ek. kakaópor
0,5 cs. sütőpor

Meggykrémhez:
0,5 kg meggy
3 ek. cukor (5 szem pötyivel helyettesíthető)
1 cs. vaníliás pudingpor

5 dl tejszín
1 cs. habfixáló

Elkészítés:

A piskótát szokás szerint megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk. 5 dl vizet forralunk, és beletesszük a kimagozott meggyet, puhára főzzük. Az elpárolgott vizet nem kell pótolni, mert a pudingport elkeverjük 1 dl vízzel, és besűrítjük vele a meggyet. Ha túl sűrű, egy kis vízzel felengedhetjük. Ha kihűlt a meggykrém, a felét rákenjük az alsó karikára, majd a tejszín ¼-ét, rátesszük a második karikát, erre meggykrém, ¼ tejszín, harmadik karika piskóta. Ezután a tetejét és az oldalát bekenjük a maradék tejszínnel, a tetejét meggyszemekkel díszíthetjük (nálunk ez most tejszín hiányában kimaradt - ilyen ez, amikor az ember vasárnap délután kezd el sütni, amikor a bolt már zárva van :)))













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése