2014. június 3., kedd

Túró rudi őzgerincben

Túró rudi őzgerincben



Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kisebb tojás
10 dkg margarin
1 ek kakaópor
4 dkg porcukor
fél csomag vaníliás cukor
fél ek tejföl 

Töltelék: 
25 dkg túró
fél citrom reszelt héja 
1,5 ek búzadara 
2 tojás
7,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor 

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig összekeverjük a túróval, a citrom reszelt héjával, a búzadarával és a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot is. Az őzgerincformát enyhén kizsírozzuk és belisztezzük. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra úgy, hogy az őzgerincformákat ki tudjuk vele bélelni. Az egyik szélén kicsit kilógva hagyjuk, hogy be tudjuk fedni vele a tetejét. A tölteléket elosztjuk a formákba egyenletesen, a tészta kilógó részét pedig ráhajtjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, sima sütőben kb. 35-45 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, az a biztos! :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése