2014. július 7., hétfő

Lasagne

Lasagne



Hozzávalók:

lasagne tészta
0,5 kg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
4 dkg margarin
2 ek. liszt
4 dl tej

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megpároljuk, és rátesszük a darált húst (lehet sertés vagy csirke), fehéredésig pároljuk. Felöntjük kicsi vízzel, mert nem sokáig kell főnie. Sózzuk, borsozzuk. Közben besamelt készítünk. A margarinból és lisztből rántást készítünk, és mielőtt barna lesz, felengedjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, esetleg szerecsendióval ízesítjük. Ha besűrűsödött, félrehúzzuk. Egy kivajazott tálba először egy vékony réteg pörköltet teszünk, majd annyi tésztacsíkkal befedjük, amennyi eltakarja, megint pörkölt, megint tészta, majd a fele besamel, tészta, pörkölt, tészta, besamel. Ha sok lett a pörkölt, lehet a rétegekkel variálni. A lényeg az, hogy felülre besamel kerüljön. Betesszük a sütőbe, kis lángon addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése