2014. szeptember 24., szerda

Habkönnyű almás sütemény

Habkönnyű almás sütemény


Nagyon szeretjük ezt a süteményt, mivel cukor alig kell hozzá, mégis nagyon-nagyon finom. Na jó, azt azért nem mondom, hogy diétás. de nem is az az agyoncukrozott, írtó habos süti, amitől a szánk is összeragad. Nálunk sokszor készül, de amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy, és csak apró morzsák maradnak belőle, amik a kész sütire emlékeztetnek :)

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1-2 ek. tejföl
1 csipet só
0,5 cs. sütőpor
reszelt citromhéj

Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kg savanykás alma

Elkészítés:


A tésztához a sütőporos lisztben a margarint elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és összeállítjuk. A tészta 1/3 részét levágjuk, betesszük a fagyasztóba. A 2/3 részét belenyomkodjuk egy kör alakú tortaformába úgy, hogy a széleit kb. 1 cm-re a forma oldalához is odanyomkodjuk. A meghámozott almát felszeleteljük kis darabkákra, majd ráöntjük a kevés vízzel elkevert pudingport, és rátesszük a tésztára. Ha a fagyasztóban a tészta már fagyos, akkor almareszelővel ráreszeljük az alma tetejére, és lassú tűzön kb. 1 óra alatt megsütjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése