2014. szeptember 12., péntek

Joghurttorta

Joghurttorta



Hozzávalók:

Piskóta:
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1,5 ek víz
1 tk sütőpor

Töltelék:
4 dl gyümölcsjoghurt (mi most epreset használtunk)
3 ek zselatin
3 ek cukor
2 dl tejszín
gyümölcs (nálunk eper)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához öntjük a vizet, és ezt elkeverjük, a fehérjéhez pedig a cukrot, amiből kemény habot verünk. A sárgájákat hozzákeverjük a habhoz, majd óvatosan a sütőporos lisztet is. Zsírozott, lisztezett, kerek tortaformába öntjük, majd takarékon megsütjük. A 4 dl joghurtot felmelegítjük (forralni nem szabad!!!) hozzáadjuk a zselatint. 2 dl tejszínt felverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt zselatinos joghurthoz. Ugyanolyan gyümölcsöt (amilyen a joghurtunk ízesítése is) beledarabolunk a tejszínes joghurtba, majd az egészet a piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük, és kihűtjük. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése