2014. szeptember 7., vasárnap

Meggyes-diós rácsos

Meggyes-diós rácsos


Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
1 tojás (keveset félreteszünk, és majd ebből kenjük le a tésztát)
1ek tejföl

Töltelék:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
fél citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
magozott meggy

Elkészítés:

A sütőporos lisztben a margarint elmorzsoljuk, majd az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy zsírozott tepsibe tesszük, a megmaradt egyharmadát félretesszük, és majd ebből készülnek a rácsok. A töltelékhez a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromlével, a darált dióval, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ahhoz keverjük az előzőleg összekevert hozzávalókat. A tésztára zsemlemorzsát szórunk, erre tesszük a kimagozott meggyet, majd pedig a tölteléket. A megmaradt tésztából elkészítjük a rácsokat, és így tesszük a sütőbe, ahol hármas fokozaton kb. 1 órán át sül. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése