2014. szeptember 22., hétfő

Tepertőkrém

Tepertőkrém



A tepertőért sosem rajongtam igazán, így nem voltam benne biztos, hogy ízlene fog a tepertőkrém. Viszont kellemes csalódás ért, mivel ilyen formában finom. Zöldségekkel és barna kenyérrel bőséges reggeliként is fogyaszthatjuk, de egy hosszú nap után vacsira is megfelel, hiszen ha előző nap elkészítettük, csak kikapjuk a hűtőből, és már kenjük is a kenyerünkre.

Hozzávalók:

15 dkg tepertő
1 kisebb fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
fél kk só
1 nagy csipet bors
1 ek mustár
1 ek tejföl
1 kk Piros Arany 

Elkészíts:

A bőr nélküli tepertőt húsdarálón ledaráljuk, és egy tálba tesszük. A lila hagymát lereszeljük, a fokhagymát belezúzzuk, hozzáadjuk a sót, borsot, majd belekanalazzuk a mustár, a Piros Aranyat és a tejfölt. Alaposan összeforgatjuk, és egy-két órát hűtőben pihentetjük, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése