2014. október 25., szombat

A linzer változatai

A linzer változatai



A hétvégén linzert sütöttünk, mivel nagynéném és mamikám szülinapját, illetve a névnapomat ünnepeltünk a családdal. Anyával kiéltük a kreativitásunkat, így készült diós, smile-s, kártyalaposat, kókuszos-csokis, hagyományos linzer és ischler kétféle csokival nagy és mini változatban.  És mivel menthetetlen karácsony-mániás vagyok, előkerült egy Mézi-foma is :) (már alig várom, hogy mézeskalácsot süssünk, és a mézes-fűszeres illat belengje a konyhát)

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
2 tojás
24 dkg vaj
lekvár, porcukor

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport a szoba-hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. A kinyújtott vékony tésztából karikákat szaggatunk, zsírozott tepsibe helyezzük, majd 3-as fokozaton sütjük. Miután kisültek a karikák, lekvárral összeragasztjuk őket, és porcukorral megszórjuk. Fontos, hogy tálalás előtt egy nappal süssük ki, mivel szüksége van időre, hogy megpuhuljon.

Diós: mikor kiszaggattuk a tésztát, cukros dióba mártjuk, és úgy sütjük meg.
Csokis-kókuszos: 10 dkg csokit vízgőz fölött megolvasztunk, beleteszünk 1 ek étolajat, és sülés után ezzel a mázzal vonjuk be a tészta tetejét vagy felét, majd kókuszt szórunk rá.
Ischler: 10 dkg csokit vízgőz fölött megolvasztunk, beleteszünk 1 ek étolajat, és ezzel vonjuk be a már lekvárral összeragasztott tészta tetejét. Készíthetünk sima csokisat, fehér csokisat, és fele-fele arányút is.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése