2014. október 4., szombat

Boros csirke

Boros csirke



Egy nagyon pikáns, sok ízből álló étel készült ma. A comb tökéletesen megpuhult, a bőre viszont ropogós maradt, az ízek pedig intenzívek, de egyáltalán nem mondhatjuk őket túl soknak. 

Hozzávalók:

csirke felsőcomb
bors
mustár
tárkony
citromlé
fokhagyma
vöröshagyma
fehérbor

Elkészítés:

A csirke felsőcombot kicsontozzuk, és bőrével lefelé beletesszük egy száraz serpenyőbe, megkenjük a tetejét borssal elkevert mustárral. Aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, ezt az oldalát is megszórjuk az előbbi fűszerkeverékkel, majd szórunk 1 ek. tárkonyt, és teszünk rá fokhagymát, felszeletelt vöröshagymát. Ha ez az oldal is megsült, felöntjük 2-3 dl fehérborral. Ha felforrt, az egészet átöntjük jénaiba, most sózzuk meg, citromlét csavarunk rá, és betesszük a sütőbe fél órára.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése