2014. október 16., csütörtök

Hagymás máj krumplipürével

Hagymás máj krumplipürével


Sokan nem szeretik a májat, sőt, még ijesztőnek is találják, pedig egy vitaminokban gazdag, nagyon hasznos alapanyag. A-vitamin bőven van a liba- és csirkemájban, valamint egyes halak májában, B1 a sertésmájban, B6 főleg a csirkében, C-vitamin a borjú- és csirkemájban, E-vitamin szintén a borjúban és a csirkében, de ezek rengeteg folsavat, vasat és cinket tartalmaznak, emellett jó vas-, kalcium- és káliumforrások is

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
bors
delikát
majoranna

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon egy jókora vöröshagymát kockára vágva megpirítunk. Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot és a majorannát. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig (a közepe ne legyen rózsaszín, akkor jó), végül megszórjuk delikáttal.Tört krumplival tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése