2014. október 29., szerda

Lebbencsleves

Lebbencsleves


Hozzávalók:

8 dkg lebbencs tészta (mi házi tésztát használtunk, amit mamikámtól kaptunk)
30 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő
sárgarépa, petrezselyem

Elkészítés:

A krumplit hámozás után apró kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A pirított szalonnát szűrőkanállal kivesszük. A megmaradt zsírban megpirítjuk a kb. 3x3 cm-es darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halványbarna, majd hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük meleg vízzel, megfűszerezzük (a sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós), beletesszük a krumplit, a sült szalonnakockákat, a sárgarépát és a petrezselymet is. Forrás után takarékon főzzük kb. fél órát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése