2014. november 16., vasárnap

Cigánypecsenye steak burgonyával és vitaminsalátával

Cigánypecsenye steak burgonyával és vitaminsalátával



Ha már unjuk megszokott köreteket, készítsünk steak burgonyát. Nálunk nagy sláger, ezért sokszor készítjük, a megunhatatlan kategóriába tartozik. Cigánypecsenyével és vitaminsalátával nagyon finom vasárnapi ebéd volt :)

Hozzávalók:

Cigánypecsenyéhez:
karaj
fokhagyma
liszt
pirospaprika

Steak burgonyához:
apró szemű burgonya
2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
cayenne bors
őrölt rozmaring

Elkészítés:

A karajokat kiklopfoljuk, lesózzuk. Kis lisztbe mártjuk őket, majd kevés zsiradékban megsütjük. Sütés után rögtön rákenjük az összetört fokhagymát és megszórjuk pirospaprikával.

Az apró szemű burgonyákat négy részre vágjuk, majd sós vízben előfőzzük, de nem puhára, csak félkeményre. Ezután hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, borsot, tört fokhagymát, kevés színespaprikát, chiliport, őrölt rozmaringot szórunk rá, és forró zsiradékban kisütjük.

A vitaminsaláta receptjét már korábban közzétettem, így azt itt találjátok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése