2014. november 13., csütörtök

Dubarry szelet bulgurral

Dubarry szelet bulgurral


Hozzávalók:

sertéskaraj
karfiol

besamelhez:
4 dl tej
2 ek. liszt
5 dkg margarin
só, fehér bors
szerecsendió

sajt

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. A karajt kiklopfoljuk (nem kell túl vékonyra, mert akkor kiszárad a sütőben), megsózzuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Egy tepsibe egymás mellé lerakjuk a hússzeleteket, rárakjuk a karfiolt, besamelt teszünk a tetejére, esetleg reszelhetünk sajtot is rá. A sütőben enyhe pirulásig (kb. fél óráig) sütjük.
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk hozzá.A bulgurt ugyanúgy készítjük, mintha párolt rizst csinálnánk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése