2014. november 19., szerda

Pogácsa

Pogácsa



A pogácsa nekünk sosem sikerül a legszebben: össze-vissza dől, és ez most nem is lett elég mélyen bevágva, így kirúgta magát. Az ízén ez viszont mit sem változtat, mert finom puha, az az abbahagyhatatlan fajta :) Amikor kimarad, mindig lefagyasztjuk, így ha megkívánnánk, csak kikapjuk a fagyasztóból, kiolvasztjuk, és már lehet is enni. Ha pedig kis időre mikróba tesszük, olyan, mintha éppen most sült volna. Ha pedig szeretnénk feldobni egy kicsit, elárulom, az öcsém hogyan ette: kettévette, sült kolbászkarikákat és reszelt sajtot dugott a közepébe. Az illata és az íze mennyei volt :)

Hozzávalók:

1 kg liszt
50 dkg margarin
5 dkg zsír
2 db tojás
2 db tejföl
1 cs. élesztő
1 ek. só

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a zsírral és az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, az 1 db tojást, a sót, és összegyúrjuk. Ha azonnal sütni szeretnénk, akkor kb. 1 órát kelni hagyjuk, ha másnap reggel szeretnénk sütni, akkor este begyúrjuk, és a hűtőbe tesszük. Ha a tészta megkelt, tetejét késsel berácsozzuk, és felvert tojással megkenjük, esetleg reszelt sajtot is szórhatunk rá. Forró sütőben sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése