2014. november 22., szombat

Tojáspástétom pirítóssal

Tojáspástétom pirítóssal


Hétvégi reggeleken van időnk nagyobb reggeliket csapni, mivel ilyenkor a legtöbb esetben mindenki itthon van. A hideg tojáspástétom meleg pirítóssal, sonkával, reszelt sajttal és sok-sok zöldséggel az egyik kedvencünk. Ha reggelire szeretnénk fogyasztani, érdemes már előző este elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. A hozzávalók mennyiségeit mindenki saját magára szabhatja, mert van, aki majonézesebben, mustárosabban stb. szereti. Ezt ki kell tapasztalni.

Hozzávalók:

3 tojás
2 ek  natúr tömlős sajt
1 ek majonéz
tejföl
1 tk mustár
1 nagy csipet bors

A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Ha kihűltek, egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a nyomós sajtot, a majonézt, a mustárt és annyi tejfölt, hogy kenhető állaga legyen (de ne túl folyós). Pirítóssal, friss zöldségekkel szuper reggeli vagy éppen vacsora.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése