2014. december 4., csütörtök

Halászlé

Halászlé


Szenteste mamikánéknál gyűlik össze a család minden évben, és az ünnepi menü első fogása a halászlé. Így amikor az év más napjain készül ez a leves, rögtön elfog a karácsonyi hangulat (mondjuk ez most nem is olyan nehéz, mert már nagyon várom az ünnepet :) A halászléhez vicces sztorik is kapcsolódnak a családban. Volt már olyan év, amikor keresztapámék este hatkor állítottak be a fagyott hallal, amiből a levesnek elvileg készülnie kellett volna, de abroszra borult leveses történetünk is van. A fehér abroszon gyönyörűen mutatott :)

Hozzávalók:

tetszés szerinti hal (a ponty a legjobb)
1 nagy fej vöröshagyma
színespaprika
1 db halászlé leveskocka
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika

Elkészítés:

A halat felvágjuk, annyit teszünk félre a legkevésbé szálkás részekből, amennyit szeretnénk majd a levesben tálalni. A felkockázott vöröshagymát kevés zsiradékon megpároljuk, és hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, majd színespaprikával megszórjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyiben kényelmesen megfő, és hozzáadjuk a leveskockát. Elég hamar megfő. Ha megpuhult, tésztaszűrőn átpasszírozzuk fakanál segítségével. Az így kapott levest visszatesszük a gázra, és ha felforrt, beletesszük a félretett halszeleteket, és puhára főzzük, ez forrástól számított kb. 5 perc.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése