2015. január 19., hétfő

Gesztenyegolyók

Gesztenyegolyók



A legutóbb sütött hókifliből megmaradt pár darab, ami nem kellett már senkinek, így meg is száradtak egy idő után. Kidobni nem volt szívünk, mert Afrikában éheznek, mi meg itt pocsékolnánk, szóval elkezdtünk gondolkodni, mire is lehetne felhasználni. Találtunk egy gesztenyegolyó receptet, amihez darált keksz volt írva, így a száraz hókifliket ledaráltuk, ami a darált keksz szerepét tökéletesen betöltötte, sőt az ízeket gazdagította, hogy a hókiflik gesztenyével és gyümölcsízzel voltak töltve. Szóval sose dobjunk ki semmit, csak ha már baja van, mert akkor rögtön kuka! Erre van egy tökéletes mondás, amit anya nagynénje szokott mondani: "amelyik asszony meg nem kábul, újat csinál az ócskábul"

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz (nálunk most a darált hókifli)
20 dkg margarin
1 csomag gesztenyepüré
15 dkg  porcukor
2 evőkanál rum (rumaromával helyettesíthető)
1,8 dl tej

Elkészítés:

A vajat és a gesztenyepürét szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Egy tálba beletesszük a gesztenyepürét, egy villa segítségével összenyomkodjuk, majd minden hozzávalót beleteszünk, és a tej fokozatos hozzáadásával jól összedolgozzuk a masszát. Golyókat formálunk belőle, és egy kis időre hűtőbe tesszük. Kis edényekbe külön kókuszt, cukrozatlan kakaóport és fahéjat teszünk, majd beleforgatjuk a golyókat. A massza nagyon jól fagyasztható is, tehát akár két adagot is elkészíthetünk, és legközelebb csak a hűtőbe kell nyúlni érte.




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése