2015. január 28., szerda

Rántott zöldségek párolt zöldséggel

Rántott zöldségek párolt zöldséggel



Hétköznapokon ebédre vagy vacsira tökéletes ötlet a könnyed, egyszerű, de mégis nagyon finom rántott zöldség. Egyrészt azért, mert ami rántott, az már rossz nem lehet, másrészt pedig változatosabb ha nem mindig csak a húst rántjuk.

Hozzávalók:

Rántott zöldségek:
gomba
répa
krumpli
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez

Párolt zöldség:
zsenge borsó
kukorica
zöldbab
répa
cukkini

Elkészítés:

A rántani kívánt zöldségeket vékonyan felszeleteljük, lesózzuk (a gombafejeket egészben hagyjuk). A szokásos módon bepanírozzuk, majd kisütjük. Sokan előfőzik a zöldségeket a panírozás előtt, de nem szükséges, mert sütés közben is puhul egy kicsit. 
Közben a zöldségeket vajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és fedő alatt kb. fél óráig pároljuk. Érdemes egy picit ressre hagyni, mert úgy egyrészt nem veszít annyi tápanyagot a zöldség, másrészt pedig kellemesebb az állaga 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése