só
bors
2 nagyobb burgonya
2 tojás
liszt
2 gerezd fokhagyma
Tetejére:
tejföl
reszelt sajt.
köles
zöldségek
Elkészítés:
A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük (mi az almareszelővel csináltuk), megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha ez megtörtént, jól kinyomkodjuk, borssal ízlés szerint ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat és a fokhagymát. A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába, és forró zsiradékban lassú tűzön megsütjük, hogy a hús és a burgonya is át tudjon sülni. Tálaláskor a húsok tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszünk.
A kölest olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket (borsó, répa, kukorica), majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, lefedve betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre,
köles
zöldségek
A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük (mi az almareszelővel csináltuk), megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha ez megtörtént, jól kinyomkodjuk, borssal ízlés szerint ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat és a fokhagymát. A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába, és forró zsiradékban lassú tűzön megsütjük, hogy a hús és a burgonya is át tudjon sülni. Tálaláskor a húsok tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszünk.
A kölest olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket (borsó, répa, kukorica), majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, lefedve betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése