Tejszínes-spenótos tészta
Egy gyors, könnyed, finom és húsmentes ebédötlet, ha már hamvazószerda van :)
50 dkg spenót
kevés vaj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
2 dl tejszín
tészta
reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük, egy pici vízzel felengedhetjük, ha szükséges, majd ha kihűlt, leturmixoljuk. Közben kifőzzük a tésztát, úgy, hogy még egy kicsit keménynek érezzük, mert a szósztól még puhulni fog. Ha kész, leszűrjük, rátesszük a szószt és a tejszínt, és összemelegítjük. Reszelt sajttal tálaljuk, parmezánnal igazán finom, de ha nincs, trappista is megteszi. Piríthatunk mellé bacont is, attól csak még finomabb lesz.
2 dl tejszín
tészta
reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük, egy pici vízzel felengedhetjük, ha szükséges, majd ha kihűlt, leturmixoljuk. Közben kifőzzük a tésztát, úgy, hogy még egy kicsit keménynek érezzük, mert a szósztól még puhulni fog. Ha kész, leszűrjük, rátesszük a szószt és a tejszínt, és összemelegítjük. Reszelt sajttal tálaljuk, parmezánnal igazán finom, de ha nincs, trappista is megteszi. Piríthatunk mellé bacont is, attól csak még finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése