2015. március 10., kedd

Gombapörkölt tésztával

Gombapörkölt tésztával


Ha a hétvégi nagy evészetben megcsömörlöttünk a hústól, tökéletes ebédötlet a gombapörkölt. Általában galuskával készül, és szerintem finomabb is úgy, de most időhiány miatt tésztával tálaltuk. Azért így sem rossz :)

Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba
4-5 fej vöröshagyma
étolaj
1 kis kanál pirospaprika
ízlés szerint só, bors
1 kisebb pohár tejföl
1 csapott ek liszt
tészta

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk kevés étolajon. Hozzáadjuk a felaprított csiperkegombát, sózzuk, megborsozzuk és pirospaprikázzuk. Kevés vizet szoktunk alá önteni, mert a gomba levelet ereszt. Puhára főzzük, amikor pedig majdnem kész, tejföllel, illetve a csapott evőkanál liszttel behabarjuk. Kicsit főzzük még, hogy rottyanjon egyet, majd levesszük a tűzről. Közben kifőzzük a tésztát, és már tálalható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése