2015. március 12., csütörtök

Habos sütemény

Habos sütemény


Egy kicsit macerásabb süti receptet hozok ma, amit még a hétvégén készítettünk. Én nagyon szeretem az ilyen időigényes sütiket, mert szeretek pepecselni a kenegetéssel, méregetéssel, mivel számomra nagyon megnyugtató :) A habos süti egyébként igen édes, igazi kalóriabomba, szóval a diétázók most csukják be a szemüket :)))

Hozzávalók:

Barna piskóta:
3 tojás
3 ek cukor
2 ek liszt
1 ek kaakópor
1 kk sütőpor

Sárga piskóta:
4 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
1 kk sütőpor

Krém:
0,5 l tej
5 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
mandarin

Tetejére:
3 tojásfehérje
félcitrom leve
10 dkg porcukor

Elkészítés:

A barna piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrot, felverjük, majd óvatosan a kemény habbal elkeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos-kakaós lisztet, amivel szintén óvatosan elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (26*17 cm-es) öntjük, és takarékon megsütjük. Ha megsült és kihűlt, középen kettévágjuk a piskótát. A sárga piskótát hasonlóan megsütjük, de ezt nem vágjuk szét. A krémhez a lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, a többit pedig feltesszük főni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztes tejet, összefőzzük, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, végül az egészet összekeverjük. A krémet két részre osztjuk. Az első rész az egyik barna piskótára kerül, erre jön a sárga piskóta, a tetejére a krém második része, amire  a mandarindarabkákat rakjuk, majd a barna piskótát. A tojásfehérjébe beletesszük a porcukrot és a citrom levét, majd vízgőz fölött kemény habbá verjük, és amikor elkészült, a sütemény tetejére kenjük. 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése