2015. március 22., vasárnap

Szilvalekváros, tepertős papucs

Szilvalekváros, tepertős papucs


A gyümölcsízes tepertős papucsot már olvashattátok a blogon, mivel nálunk többnyire ez készül, mert a szilvalekvár helyett inkább a hitlerszalonnásat szeretjük (anya tesója pék, így az igazi, régi, isteni gyümölcsízet tudjuk használni a bolti utánzat helyett). Múlt hétvégén viszont mamikáméknál voltunk, akik a szilvalekvárosat szeretik, így abból készült több. A frissen kisült, még meleg kis papucsok hideg tejjel nagyon finomak voltak :)

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg tepertő
2 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
1 ek tejföl
1,5 tk só
1 tojássárgája

1 tojás a lekenéshez
szilvalekvár

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Ezeket jól összedolgozzuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, 5X5 cm-es négyzeteket vágunk, és a közepébe tesszük a szilvalekvárt. A két szemközti tésztasarkot a lekvár fölött összecsippentjük, majd lekenjük a tojással. 220 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése