Túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel
A kiadós nyírségi gombócleves után túrós rakott palacsinta készült vaníliás öntettel. Az édesszájúaknak biztos, hogy a kedvenceik közé fog tartozni az egyszerű, könnyed és desszertnek sem utolsó finomság.
Hozzávalók:
Palacsintákhoz
2 tojás
20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl víz
1 ek kristálycukor
1 csipet só
0,75 dl olaj
Töltelékhez
Töltelékhez
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
6 ek vaj
4 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
Öntethez
2 db tojás
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
Elkészítés :
Elkészítés :
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kisütjük őket (kb 10-12 db lesz). A töltelékhez a túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, és a puha vajjal, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel. Egy jénait kivajazunk, majd a palacsintákat bőven betöltjük a túrótöltelékkel. Félbevágjuk őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tesszük őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése