2015. április 10., péntek

Dubarry szelet másképp

Dubarry szelet másképp


Ha nem szeretjük a karfiolt, vagy csak már unjuk a hagyományos Dubarryt, akkor jöhet a brokkolis verzió :) Az íz másabb ugyan, viszont ugyanolyan finom, mint karfiollal. Nálunk most ebédre készült, és gyorsan el is fogyott :)

Hozzávalók:

sertéskaraj
brokkoli

besamelhez:
4 dl tej
2 ek. liszt
5 dkg margarin
só, fehér bors
szerecsendió

sajt

Elkészítés:

A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. A karajt kiklopfoljuk (nem kell túl vékonyra, mert akkor kiszárad a sütőben), megsózzuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Egy tepsibe egymás mellé lerakjuk a hússzeleteket, rárakjuk a brokkolit. A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk hozzá. A brokkolis húsok tetejére elosztjuk a besamelmártást, esetleg reszelhetünk sajtot is rá. A sütőben 2-es fokozaton enyhe pirulásig (kb. fél óráig) sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése