2015. április 29., szerda

Kókuszlepény habbal vagy csokival

Kókuszlepény habbal vagy csokival


Az eredeti kókuszlepényt csokimázzal készítik, viszont mivel sok tojásfehérjénk maradt ki korábban, a süti egyik felére habot készítettünk. Így mindenki jól járt, mert a család egyik fele a csokis, a másik fele pedig a habos sütiket szereti. Azért szerintem a csokis finomabb :)


Hozzávalók:

Tészta:
9 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
8 dkg liszt

Krém:
9 tojássárgája
5 ek liszt
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
0,5 l tej
12,5 dkg margarin

Máz:
20 dkg porcukor
2 ek kakaó
5 dkg vaj
3 ek forró víz

vagy
tojásfehérje+porcukor vízgőz fölött felverve

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet, és ezzel is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon készre sütjük. 
A krémhez 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet, majd elkeverjük. Amikor a tej felforrt, beleöntjük az elkevert sárga masszánkat, és sűrű krémé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Amikor kihűlt, a margarint is hozzákeverjük a krémhez. A tésztára kenjük a krémet, a tetejére pedig csokimázat készítünk (a máz hozzávalóit egy tálban elkeverjük, majd a süti tetejére kenjük). Ha a habos sütiket szeretjük, készíthetjük vízgőz fölött felvert tojásfehérjével is, így habosabb sütit kapunk. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése