2015. május 6., szerda

Diétás citromtorta sütés nélkül

Diétás citromtorta sütés nélkül


Mióta mamikámnak a cukorbetegsége miatt nagyon oda kell figyelnie, mit eszik, több diabetikus sütemény készül a családban. Az édességek hiányoznak neki a legjobban, mivel rendkívül édesszájú. Ez a sütés nélküli citromtorta, amit az én drága nagynénémmel készítettünk, mindenmentes, tehát sem cukrot, sem lisztet nem használtunk a készítésénél, így nyugodt szívvel ehette a cukorbeteg nagymamám és mi is, mondván, nem hizlal :)

Hozzávalók: (28 cm-es kerek tortaforma)
Alap:
15 dkg vaj
30 dkg diabetikus keksz (nálunk most Update gyümölcsös müzli+Papa's cake babapiskóta)

Krém:
3 citrom leve és reszelt héja
20 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálunk Update Zero Calories édesítőszer)
4 dl cukormentes tejszín
40 dkg sovány túró
2 dkg zselatin
2 doboz light  mascarpone

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, a vajat megolvasztjuk, és a kettőt összekeverjük. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk,és hűtőbe tesszük. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a túrót villával áttörjük, majd egy tálban összekeverjük a kettőt, hozzáadjuk az édesítőt, a citrom reszelt héját, a mascarponékat. A citromokat kicsavarjuk, a lébe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. (nem forraljuk!) A zselét is a krémhez keverjük, majd a tortaalapra kenjük. Minimum két órára hűtőbe tesszük, de inkább egy éjszakára.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése