2015. május 11., hétfő

Fanta szelet

Fanta szelet


Hétvégén készítettük ezt a süteményt, amit sokan üdítős szeletként ismernek. Én általános iskolában szerettem meg, mivel egyik osztálytársam anyukája a fiú szülinapjakor minden évben ezt sütött az osztálynak. A tetejét évről évre variálta, így mindig meglepetés volt, milyen színnel lep meg minket. Azóta már itthon is számtalanszor elkészítettük, mivel egyszerű, könnyed, és a teteje miatt igazi tavaszias, színes sütemény :) Az üdítőt mindenki ízlése szerint választhatja ki: mi készítettük már málnás, kivis üdítőből, valamint kólából is, így piros, zöld és barnás mázat kaptunk. 


Hozzávalók:
Tészta:
6 evőkanál kristálycukor 
6 evőkanál liszt
6 tojás
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor

Krém:
20 dkg margarin
50 dkg túró
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Máz:
8 dl narancs ízű szénsavas üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjébe beleszórjuk a cukrot, és ebből kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tésztát zsírozott, lisztezett 30*22 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokon 20-30 perc alatt kisütjük. A krémhez a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük, majd a túróval jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A mázhoz a pudingporokat a cukorral és a narancs ízű üdítő 1/3-ával kikeverjük, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforr, hozzáadjuk a pudingos üdítőt, majd készre főzzük. Ahogy egyet rottyan, lehúzzuk a tűzről, majd kihűtjük. Ha pedig kihűlt, a krém tetejére kenjük, és hűtőbe tesszük. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése