2015. május 16., szombat

Gombakrémleves

Gombakrémleves


Mivel pár napja hűvösebb van, így ebédre igényeljük a meleg leveseket. A mai gombakrémleves megszórva baconnel és sok-sok sajttal (ami a meleg leves hatására nyúlóssá válik) tökéletes volt, de azért visszatérhetne már az a tavaszi napsütés :) 

Hozzávalók:

60 dkg csiperke gomba
2 dl 20 %-os főzőtejszín
1 fej hagyma
1 tyúkhúsleves-kocka
répa
petrezselyem

bors

1 kis csomag bacon
reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd megpároljuk. Hozzáadjuk az összes gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük így együtt, amíg a gomba picit be nem sötétedik és a felére össze nem esik a mennyisége.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ezután beletesszük a leveskockát és akisebb darabokra vágott zöldségeket. Amikor megpuhultak a zöldségek, beleöntjük a tejszínt, és összeturmixoljuk az egészet.
A bacont kockára vágjuk, és addig sütjük, amíg nem engedi ki a zsírja nagy részét és ropogós nem lesz. Ha elkészült, tányérokba szedjük, megszórjuk a baconnel és a sajttal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése