2015. május 26., kedd

Mini kakaós csiga

Mini kakaós csiga



A reggelt omlós, puha, mini kakaós csigákkal és egy pohár kakaóval vagy hideg tejjel (ki hogy szereti) indítottuk, így jól indult a nap :) A csigák még tegnap készültek, viszont még reggel is puhák voltak :)

Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
300 ml 2,8%-os tej
5 dkg élesztő (friss)
10 dkg olvasztott vaj
fél tk só
2 ek cukor
1 db közepes tojás

A töltelékhez:
10 dkg vaj
12 ek cukor
10 tk holland kakaópor

A kenéshez:
1 db közepes tojás

Elkészítés: 

Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvasztott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban, és félretesszük. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.Jó szorosan feltekerjük.1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.A tojást felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük






A receptet Apróséf oldalán találtam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése