2015. december 4., péntek

Rántott tejbegríz

Rántott tejbegríz


Nagyon régóta érdekelt, milyen lehet a rántott tejbegríz, ugyanis mi ilyet sosem csináltunk még. A sima tejbegríz finom, a rántott dolgok finomak, szóval úgy voltam vele, hogy rossz nem lehet :D A receptet már régen lementettem, de mindig csak halogattam, most viszont elkészült a furcsa finomság, ami finom. Szokatlan, de tényleg finom :) Biztos, hogy többször elkészítjük majd. 

Hozzávalók 30 darabhoz:

Tejbegrízhez:
1 liter tej
7 dkg cukor
20 dkg búzadara
1 tk. vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Panírozáshoz:
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Addig főzzük, míg jó sűrű lesz (nem a megszokott folyékonyabb állagú tejbegrízt kapjuk, mert a panírozás miatt itt fontos, hogy szilárdabb legyen). A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük és kb. fél cm vastag négyzetté vagy téglalappá elsimítjuk és kihűtjük. Amikor kihűlt, vizes késsel kb. 6*6 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket óvatosan elválasztjuk a papírtól, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Ha kisültek, leitatjuk róluk a maradék olajat, majd porcukrozva, akár lekvárral vagy vanília fagyival is tálalhatjuk. Szerintem vanília fagyival a legfinomabb :) Fogyaszthatjuk melegen, de másnap hidegen is nagyon finom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése