2015. december 10., csütörtök

Túrós lepény

Túrós lepény


A túrós lepény egy végtelenül egyszerű, másnap is puha sütemény, ami akár második fogásnak is megfelel egy tartalmas leves mellé. De délutáni desszertnek vagy reggelre egy pohár meleg kakaóval, és még sorolhatnám, mert mindenhogy nagyon finom :)

Hozzávalók: (nagy gáztepsihez)

Tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db tojás
csipet só
1 cs sütőpor
1 pohár tejföl (175 gr)

Töltelékhez:
1 kg túró
2 ek búzadara
2 cs vaníliás cukor
6 ek cukor

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd beletesszük a többi hozzávalót. A tésztát simára kidolgozzuk. Nem tévedés, a tésztába nem kell cukor! A tésztát kettéválasztjuk, egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre, és beletesszük a zsírozott tepsibe. Erre egyenletesen elsimítjuk a túrótölteléket (a túrót villával áttörjük, és az összes hozzávalóval összekeverjük), majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük a töltelékre. Villával megszurkáljuk a tetejét, és 170 fokon halvány barnára megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét (nálunk ez kimaradt, mert kerüljük a plusz cukorbevitelt).











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése