2016. január 6., szerda

Digestive keksz házilag

Digestive keksz házilag


Kekszmániánkról más többször olvashattatok, úgyhogy újabb isteni kekszrecepttel jövök, méghozzá a kedvencemmel. A Digestive keksz otthon készült változata szerintem ugyanolyan finom, mint a bolti (sőt szerintem finomabb, bár ugye mindenkinek a saját gyereke a legszebb :D ), rostokban gazdag, laktató, és ha a cukrot más édesítőre cseréljük, az egészségtudatos táplálkozásba is beleilleszthető. 

Hozzávalók:

7 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 dkg darált zabpehely
1 mk sütőpor
1 csipet só
7 dkg olvasztott margarin vagy vaj
7 dkg cukor vagy más édesítő
1 ek méz
1 tojás

Elkészítés: 

Először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat összekeverjük, és a masszát 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően kis gombócokat készítünk a tésztából, amiket kilapogatunk, és zsírozott tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba tesszük, amiben hetekig eláll.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése