2016. január 28., csütörtök

Diós félholdak

Diós félholdak, avagy a Kossuth kifli


Az én drága nagymamámtól diós félholdakként ismerem, több ismerősöm pedig Kossuth kifliként emlegeti. A neve igazából mindegy is, ami sokkal fontosabb, az az íze :) Finom, nagyon egyszerű, a dió kedvelőinek pedig igazi finomság. Sokáig eláll, de nem hiszem, hogy erre bármikor is esélye lenne :)

Hozzávalók:

3 tojás
25 dkg porcukor
10 dkg vaj/margarin
1 dl tej
5 ek rum
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg dió

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és 10 dkg porcukorral. A margarint a maradék 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint egyenként a tojások sárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a rumot, a sütőporos lisztet, végül pedig óvatosan belekeverjük a habot. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére pedig az apróra vágott diót szórjuk, és takarékon megsütjük. Amikor megsült és kihűlt, egy pogácsa szaggató segítségével félholdakat szaggatunk ki a tésztából, amiket porcukorral hintünk meg. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése