2016. január 1., péntek

Epres-szedres smoothie

Epres-szedres smoothie



A karácsonyi és szilveszteri kajakóma után sokan életmódváltásba, egészségtudatosabb táplálkozásba kezdenek. Már olvashattatok smoothie receptet a blogon (áfonyás-banános), és most itt egy újabb. Egyszerűen imádom a különböző ízesítésű vitaminbombákat, éppen ezért nyáron nagyon sok gyümölcsöt szoktunk lefagyasztani, hogy télen minél több ízben készíthessek smoothiekat :) Mivel rengeteg finom variáció van, így megpróbálok minden héten egyet bemutatni, hogy mindenki megtalálhassa a neki legjobban tetszőt. Ma egy eper-szeder kombinációra vágytam, ami nemcsak nagyon finom, hanem az élénk színe miatt feldobja az egész napomat :)

Miért is nagyon jó kombináció az eper és a szeder?
 Eper:
  • Csökkenti a stresszt, a fáradékonyságot
  • Vérnyomáscsökkentő 
  • Segíti a vérképzést, a sejtnövekedést
  • Jótékony hatású emésztési zavarok esetén
  • Gyulladáscsökkentő és baktériumölő

Szeder:
  • Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B6- illetve C-vitamin, folsav) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, foszfor, magnézium, vas, mangán, réz)
  • Tápanyagtartalma nagyon hasonlít rokonáéhoz, a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb
  • Dúskál az antioxidánsokban
  • Immunerősítő, gyulladáscsökkentő
Hozzávalók: (csésze: 250 ml)

1/2 csésze eper (most fagyasztott, de nyáron természetesen friss)
1/2 csésze szeder (most fagyasztott, de nyáron természetesen friss)
1/2 csésze tej
1/4 csésze natúr joghurt
Méz vagy édesítő ízlés szerint (én sztíviát használok)

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd kiöntjük egy pohárba és elfogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése