2016. január 19., kedd

Hamburger buci

Hamburger buci


Eddig mindig megvásároltuk a hamburger bucikat, és csak a húst, valamint a többi hozzávalót készítettük el itthon. Most viszont a nagynénémékkel kipróbáltuk a Limara-féle receptet, ami annyira bevált, hogy ezentúl csakis itthon sütjük a bucikat, mert sokkal finomabb, mint a bolti. Ezek a puffancsok kemencében készültek, de a rendes sütőben is nagyon szépen megsülnek. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy szánjon rá egy kis plusz időt, és mindent készítsen el otthon. Egyrészt így legalább tudjuk, hogy mi van benne, másrészt pedig tényleg finomabb, de ezt már írtam :))) 

Hozzávalók:

60 dkg liszt
100 g natúr joghurt
kb 2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk só
2 ek cukor
1 tojás
4 dkg szobahőmérsékletű margarin
magok (szezámmag, zabpehely, tökmag, lenmag)

1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, hozzáadjuk az élesztőt, és összegyúrjuk. Lefedjük egy ruhával, majd duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabra vágjuk. Egyenként megformázzuk a bucikat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Hagyjuk ismét duplájára kelni, ezután lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a magkeverékkel, és 180 fokos sütőben sütjük kb. 18 percig.

A házi hamburgerhúsról, illetve az összeállításról egy korábbi bejegyzésemben olvashattok.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése