2016. január 2., szombat

Kakaós csiga

Kakaós csiga


Kakaós csigát már többször is sütöttünk, de valahogy nem volt az igazi. Finom volt, de mégsem volt az az igazi kakaós csiga. Aztán jött az ötlet anyától, hogy próbáljuk ki az kakaós-fahéjas kalács receptjét kakaós csigának, és így sikerült elérnünk az az íz, amit eddig is kerestünk. Puha, nagyon kakaós, méretében is a bolti kakaós csigáéra hajaz, másnap is isteni, szóval meglett a tökéletes recept. Nálunk azóta szinte minden második héten készül, mert megunhatatlan :) 

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 ek olaj
3 ek cukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mk só

Töltelék:
12,5 dkg margarin
10 dkg cukor
3 ek kakó (2 ek Nesquik, 1 ek Holland kakaópor)

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni. (mi kenyérsütőgépet használunk, az 1,5 óráig tart) A töltelékhez a margarint elkeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a kakaókat. Amint megkelt a tészta, kinyújtjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Feltekerjük, felvágjuk, majd egy zsírozott tepsire helyezzük kellő távolságra egymástól. 15 percig pihentetjük, azt követően 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése