2016. január 12., kedd

Mákos sütemény citromkrémmel

Mákos sütemény citromkrémmel

A mákos süti egy nagyon egyszerű, pár perc alatt összedobható süti, amit a citromkrém tesz még pikánsabbá. Ha kevés időnk van, vagy nem szeretnénk komolyabb sütivel bajlódni, akkor tökéletes választás ez a süti, mert előkészülettel együtt egy óra alatt kész van. A citromkrém pedig opcionális, aki szereti tesz rá, aki nem, porcukorral meghinti és úgy fogyasztja.

Hozzávalók:

3 tojás
15 dkg cukor
2,5 dl tej
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj

A citromkrém elkészítését ITT olvashatjátok. 

Elkészítés: 

A tojásokat (nem kell különválasztani) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejjel elkavarjuk, majd hozzáadjuk a darált mákot, valamit a sütőporos lisztet. Miután ezzel is elkevertük, zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és takarékon megsütjük. Eredetileg egy citrommázat kellene készíteni a tetejére, viszont ahhoz, hogy szépen a sütin maradjon a fehér krém, rengeteg porcukrot kéne felhasználnunk. Ezért a felesleges cukorbevitel elkerülése miatt mi már régóta nem készítünk rá mázat. Ehelyett ehetjük magában, megszórhatjuk porcukorral, vagy kenhetünk a tetejére vagy a tészta közepére citromkrémet. A citrom és a mák kombinációja nagyon-nagyon finom, szóval csak ajánlani tudom. 




Szerettem  volna megvárni, amíg kihűl, és azután lefényképezni egyben (már mindenki tudja a családban, hogy előbb fotó, majd azután evés), de most nem volt esélyem, mert valaki hamarabb járt a konyhában nálam, és meg is kóstolta a pár perce elkészült sütit:))) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése