2016. január 7., csütörtök

Paradicsomos tészta

Paradicsomos tészta


A tészta mindig tökéletes választás a rohanós hétköznapokon. Pikk-pakk elkészíthetjük, a mártásokat pedig kedvünk szerint változtathatjuk. A paradicsomos tészta könnyed, olaszos, színes és nem utolsó sorban nagyon finom ebéd :)

Hozzávalók:

3 szál póréhagyma
bazsalikom
7 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 dl paradicsomlé
5 db paradicsom
friss petrezselyem
parmezán sajt
makaróni tészta

Elkészítés:

A tésztát összetörjük kisebb darabokra, majd sós, lobogó vízben feltesszük főni, és olaszosan al dente-re főzzük (aki nem szeret így, az nyugodtan főzze teljesen puhára).
A póréhagymát felkarikázzuk és egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4-5 percig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom pépessé nem válik. Mikor már elfőtte a levét pótoljuk a paradicsomlével, és főzzük még néhány percig (a paradicsomtól lehet, hogy picit savanyú, ilyenkor tegyünk bele egy kis cukrot ízlés szerint), majd tépkedjünk bele 7-8 bazsalikomlevelet és egy kis petrezselymet, aztán keverjük össze a tésztával és rotyogtassuk még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórjunk rá reszelt parmezánt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése