2016. január 23., szombat

Tepsiben sült kolbász, hurka és burgonya savanyú káposztával

Tepsiben sült kolbász és burgonya savanyú káposztával



Minden évben minimum háromszor veszünk részt disznótoron, amikor a családtagjainkkal összegyűlünk, és közösen dolgozzuk fel a nagypapám által felnevelt jószágokat. Mindenkinek megvan, hogy mit csinál, így hatékony tudunk együtt dolgozni, miközben sokat nevetünk :) Töltött káposzta, hurka, kolbász, töltött dagadó, tepertő, zsír, darált hús, abált szalonna, füstölt kolbász, szíve-nyelve leves (na, ezt mondjuk sosem enném meg), rántott husinak szeletelt karajok, pecsenye hús kisütve és még sok minden más is készül, így egész évben nyugodt szívvel ehetjük a saját kezünk által készített finomságokat. Ugyanígy vagyunk a csirkékkel és kacsákkal is, hiszen azokat a nagymamát neveli, és azután együtt megkopasztjuk őket. No, de vissza a disznóhoz :) A bélbe töltött kolbászokat lefagyasztjuk,és bármikor előkaphatjuk a fagyóból, és másfél óra alatt meg is sül, a konyhát pedig belengi a finom kolbászillat. Békéscsaba mellett élőként pedig azt hiszem, érthető a kolbászimádatunk :) 

Hozzávalók: 

Kolbász:
10 kilónként:
20 dkg pirospaprika
20 dkg só
2,5 dkg köménymag
2,5 dkg fokhagyma
csípős paprika ízlés szerint

apró szemű krumpli

Elkészítés:

A disznótorban elkészített és lefagyasztott kolbászokat beletesszük egy tepsibe, mellé pedig a megpucolt apró krumplidarabokat tesszük. A közepére vagy mellé hurkát is tehetünk (most kivettük a bélből, hogy odaférjen), alufóliával betakarjuk, és együtt megsütjük őket takarékon. Másfél óra múlva már tálalhatjuk is a kolbászt, a hurkát és a krumplit, amire a kolbász zsírja rákerül. Savanyú káposztával, mustárral és savanyú uborkával kiegészíthetjük, a tepsiben maradt kolbászzsírt pedig kenyérrel kimártogathatjuk (a legfinomabb :)))))






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése